Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modificarea itinerarelor rutelor de transport public deservite de microbuz

   4399

Primăria Chişinău anunţă că începând cu data de 25 decembrie a.c., au fost operate unele modificări a itinerarele rutelor de transport public din municipiu, deservite de microbuze, conform anexei.  

Noua reţea de rute de microbuz, prevede, în primul rând, excluderea rutelor de maxi-taxi care dublează rutele de troleibuz sau autobuz de capacitate mare. De asemenea, a fost limitată circulaţia microbuzelor pe bulevardele şi străzile pe care circulă transportul public de capacitate sporită, cît şi limitat accesul acestora pe unele străzi din centrul capitalei.

Modificările s-au făcut în baza evaluărilor din ultimele două luni, a studiilor cu privire la fluxul de pasageri şi aglomeraţia microbuzelor din anumite zone. Aceste modificări au fost discutate şi convenite în prealabil cu administratorii de rute, dar şi cu Regia Transport Electric Chişinău şi Parcul Urban de Autobuze.

Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie va continua monitorizarea activităţii rutelor de microbuz şi, la necesitate, vor fi făcute şi alte modificări.

Anexă

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău