Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Informaţii despre situaţia în trafic, ca urmare a condiţiilor meteo

   2747

Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate străzile municipiului, în condiţii de iarnă. În pofida ninsorii abundente din ultimele ore, nicio arteră de circulaţie, cu excepţia străzilor declarate închise pe parcursul iernii, nu este blocată.

Din cauza stratului de zăpadă care se depune pe carosabil, transportul circulă totuşi cu mici dificultăţi, pe unele străzi creându-se ambuteiaje. La fel, transportul public circulă cu unele întârzieri, iar la rută sunt 298 de troleibuze, 119 de autobuze şi circa 1100 de microbuze, adică numărul maxim de unităţi de transport pentru o zi de lucru.

Toate unităţile Regiei „Exdrupo" intervin pentru deszăpezirea şi curăţarea drumurilor, dar şi împrăştie material antiderapant. În teren au fost scoase şi toate unităţile de transport din dotarea Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, inclusiv 22 de tractoare şi 16 utilaje de model „HACO", care acţionează pentru deszăpezirea străzilor secundare, a trotuarelor şi a acceselor în curţile blocurilor de locuit, în vederea îmbunătăţirii traficului pietonal. La deszăpezirea manuală sunt antrenate peste 550 de persoane, care vor activa în continuare în regim special.

Autorităţile publice locale vor verifica în continuare modul în care acţionează serviciile de resort pentru curăţarea zăpezii şi pentru buna desfăşurare a traficului rutier în toate sectoarele capitalei.

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar maşinile, pentru a da posibilitate unităţilor specializate să efectueze lucrări de deszăpezire. De asemenea, rugăm chişinăuienii să renunţe la autoturismul personal şi să folosească mijloacele de transport în comun, pentru evitarea creării ambuteiajelor pe străzi.

În context, Primăria municipiului Chişinău face apel către persoanele fizice şi juridice să se implice la curăţarea zăpezii de pe terenurile adiacente blocurilor de locuit sau imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a evita formarea stratului de gheaţă.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău