Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea autospecialei pentru intervenţii la înălţimi şi stingere a incendiilor

   3647

Primăria municipiului Chişinău a prezentat astăzi o nouă autospecială de tip „Bronto Skylift", destinată pentru intervenţii la înălţimi şi stingere a incendiilor.

Autospeciala este produsă de Compania finlandeză „Bronto Skylift" şi a fost achiziţionată de autorităţile locale pentru Serviciul Situaţii Excepţionale. Pentru procurarea unităţii de transport speciale din bugetul municipal au fost alocați 25 milioane lei. Este prima autospecială de model european din dotarea Serviciului Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova. Platforma folosită de constructorii autospecialei „Bronto Skylift" este unica acceptată de Agenţia Americană Spaţială NASA.

De menţionat că aceasta este primul utilaj din Chişinău, dar şi în general din Republica Moldova, cu care se poate interveni până la înălţimea de 70 de metri. Astfel, în continuare, toate clădirile şi blocurile locative din Chişinău sunt asigurate cu condiţii pentru intervenţia pompierilor, municipalitatea reuşind deja să acopere toate tipurile de riscuri.  

După cum a declarat primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, aceasta este prima autospecială care, pe lângă stingerea incendiilor, va putea lucra la înălţimi adecvate clădirilor construite în ultimii ani în Chişinău. „Sunt clădiri care depăşesc înălţimea de 40 de metri şi la care nu se poate interveni cu autoscările şi tehnica existentă", a menţionat primarul de Chişinău.  

Tot astăzi, reprezentanţii Companiei „Bronto Skylift" au organizat un exerciţiu demonstrativ de intervenţie a autospecialei la un eventual incendiu la unul din cele mai înalte blocuri de locuinţe din Chişinău, din sectorul Botanica.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău