Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aprobarea Registrului monumentelor istorice de categorie locală

   6347
Consiliul municipal Chişinău a aprobat, în ultima şedinţă, Registrul monumentelor istorice de categorie locală din municipiu. De asemenea, au fost aprobate reglementările privind criteriile de evaluare, utilizare şi protejare a patrimoniului cultural construit de categorie locală. 

Aleşii locali au mai aprobat, prin aceeaşi decizie, Lista clădirilor propuse în vederea atribuirii statutului de monument protejat de categorie naţională, dar şi Lista clădirilor propuse în vederea atribuirii statutului de monument cu valoare locală. 

Registrul monumentelor istorice de categorie locală poate fi accesată pe pagina web oficială a Primăriei www.chisinau.md

Pentru îmbunătăţirea procesului de evaluare, valorificare şi protejare a bunurilor de patrimoniu cultural construit, în cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare va fi creată o subdiviziune responsabilă de acest domeniu. 

În acelaşi timp, Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău va înregistra în Registrul bunurilor imobile informaţia privind statutul imobilelor incluse în Registrul monumentelor istorice de categorie locală. 
Decizia nr. 10/9 din 04.12.2014 "Cu privire la aprobarea Registrului monumentelor istorice de categorie locală din municipiul Chişinău şi reglementărilor privind criteriile de evaluare, utilizare şi protejare a patrimoniului cultural construit de categorie locală"
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău