Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modul şi condiţiile de scoatere a bunurilor persoanelor fizice care se stabilesc cu traiul în altă ţară

   2224

Informaţie privind modul şi condiţiile de scoatere a bunurilor persoanelor fizice care se stabilesc cu traiul în altă ţară (specificate în Decizia CMC nr. 5/6-1 din  13.05.2010).

1. Dreptul la perfectarea adeverinţei de scoatere a bunurilor îl deţin persoanele fizice care au locuit pe teritoriul municipiului Chişinău şi au retras viza de reşedinţă pentru stabilirea cu traiul în altă ţară.

2. Pentru a obţine adeverinţa, persoanele fizice sau persoanele împuternicite se adresează сu cerere la Direcţia generală economie, reforme şi relaţii patrimoniale.

Cererea conţine următoarele date:

  • Numele, prenumele, patronimicul solicitantului;
  • Ţara în care pleacă solicitantul;
  • Lista bunurilor ce urmează a fi scoase din ţară şi cantitatea acestora, în care nu se menţionează obiectele din metale şi pietre preţioase, produsele ce conţin alcool sau tutun, transportul auto personal.

3. La cererea de scoatere a bunurilor se anexează:

  • Adeverinţa (în original) eliberată de Direcţia de documentare a populaţiei Î.S. „CRIS "REGISTRU" sau Secţia evidenţă şi documentare a populaţiei de la locul de trai.
  • Paşaportul cu viza ce permite stabilirea cu traiul în afara ţării (pentru a lua cunoştinţă);
  • Contractul de vânzare-cumpărare a imobilului şi copia acestuia (copia rămâne pentru perfectarea actelor). În cazul în care imobilul nu este vândut, dar toţi locatarii pleacă, se prezintă procura (şi copia) vizată la notar, pe numele unei persoane care locuieşte în municipiul Chişinău, în vederea achitării facturilor pentru imobilul dat;
  • Cartea de imobil sau copia extrasului din fişa de locuinţă, în cazul în care imobilul nu este vândut sau rămân să locuiască în el alţi membri ai familiei;
  • Persoanele care locuiesc în cămin trebuie să prezinte o adeverinţă eliberată de administratorul căminului, precum că spaţiul locativ nu mai este la dispoziţia persoanei respective;
  • Procura pentru perfectarea documentelor şi copia acesteia (copia rămâne în dosar), în cazul în care pentru solicitant acţionează persoana împuternicită;
  • Chitanţa de achitare a plăţii pentru perfectarea adeverinţei de scoatere a bunurilor personale în sumă de 20 de lei la Banca de economii, rechizitele bancare:

Servicii cu plată (adeverinţă)

Beneficiar: MF-TT Chişinău - Bugetul Municipiului

Direcţia generală economie, reforme şi relaţii patrimoniale

Codul fiscal: 1007601009613

Contul bancar: 226614

Banca beneficiară: Ministerul Finanţelor - Trezoreria de Stat

Codul băncii: TREZMD2X

Contul trezorerial: 420515101479701