Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reparația străzii Sarmizegetusa din sectorul Botanica

   1015

Primăria municipiului Chișinău informează că pe str. Sarmizegetusa sunt în desfășurare lucrări de reparație a carosabilului, în perimetrul bd. Decebal și str. Cuza Vodă. Suprafaţa carosabilă supusă reabilitării este de 16,5 mii m², costul lucrărilor fiind estimat la 13,5 mil. lei.

Astfel, muncitorii Î.M. „Regia „Exdrupo" au executat lucrări de schimbare a bordurilor vechi, iar în prezent se intervine prin lucrări de frezare a învelișului asfaltic uzat și aplicarea noului strat de egalizare.

De asemenea, proiectul prevede lucrări de mentenanță a rețelei de canalizare pluvială a străzii Sarmizegetusa, prin ridicarea la cotă a receptoarelor și gurilor de vizitare.

Anterior, pe același tronson de stradă, de către pretura sectorului Botanica, au fost reabilitate trotuarele pe ambele părți și amenajate locuri de parcare. Totodată, au fost reparate și accesele în curțile de blocuri.

E de menționat că, în prezent, drumarii desfășoară lucrări de reabilitare a părții carosabile pe bd. Renașterii Naționale și str. Calea Ieșilor. Iar pe străzile Ion Neculce și Socoleni va fi reabilitată partea carosabilă, inclusiv mentenanța rețelei de canalizare pluvială, după finisarea reparației trotuarelor, care este în plină desfășurare.

În anul 2022, pentru activitățile de întreținere a drumurilor, care sunt desfășurate de Î.M. Regia „Exdrupo", din bugetul municipal, au fost alocate peste 124 milioane de lei.