Pagina oficială a Municipiului Chișinău

CMC a aprobat acceptarea de donații din partea Consiliului Județean Buzău pentru două proiecte de amenajare și modernizare a capitalei

   960

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat vineri acceptarea unor donații în valoare de 400 000 Euro oferite de Consiliul Județean Buzău, România, pentru două proiecte de modernizare a Chișinăului. 

Astfel, 350 mii Euro urmează să fie alocați pentru finanțarea proiectului de investiție „Amenajarea și modernizarea Parcului Catedralei", Chișinău, Buiucani, iar 50 mii Euro sunt prevăzuți pentru cofinanțarea proiectului de investiții „Reparația capitală a pasajului pietonal subteran din bd. Dacia, intersecție cu bd. Traian și bd. Decebal", sectorul Botanica.

Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi, raportor asupra proiectului de decizie a precizat că în baza donației Consiliului Județean Buzău vor fi executate lucrări de reabilitare a iluminatului stradal și de instalare a sistemului de irigare din Parcul Catedralei. 

Donația a fost oferită ca urmare a Acordului de cooperare între județul Buzău din România și municipiul Chișinău din Republica Moldova, aprobat de Consiliul Municipal Chișinău în iulie 2021.

APL Chișinău adresează mulțumiri Consiliului județean Buzău pentru gestul oferit, în vederea modernizării capitalei, dar și României, în general, pentru susținere și implicare.