Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Identificarea pagubelor provocate de ploi, pe profilul infrastructură rutieră municipală

   833

Primăria Municipiului Chișinău informează că echipele de intervenție din subordinea Direcției generale transport public și căi de comunicație au identificat un șir de pagube aduse infrastructurii rutiere municipale, în urma averselor de marți seara.

Acestea se referă la deteriorări ale carosabilului, a marginilor de drum și a rețelelor pluviale; blocarea colectoarelor pluviale în urma spălării aluviunilor; infiltrarea apelor pluviale în corpul drumului, provocând cedări de fundație și alunecări de teren în zona rambleurilor; spălarea materialelor de umplutură în zonele afectate de intervenții la comunicații; dislocarea asfaltului pe arii extinse; tasări și surpări pe trotuare.

Cât privește sistemul de iluminat public, pe acest profil au fost aduse următoarele prejudicii: deteriorări și prăbușiri de piloni; ruperea/căderea cablurilor de la rețeaua electrică; inundarea consolelor de control și ieșirea din funcțiune a semafoarelor.

De asemenea, în timpul averselor a fost afectată și circulația transportului public. Crengile și copacii prăbușiți pe carosabil au creat obstacole pentru deplasare, mai multe rute de troleibuz înregistrând întârzieri de la orarul stabilit, iar altele staționând. Totodată, au fost ratate 7 curse de autobuz de pe rutele urbane și suburbane. Obstacolele au fost înlăturate de urgență, iar circulația transportului a fost restabilită.

Consecințele averselor de aseară urmează a fi lichidate în termen de până la 3 zile, conform indicațiilor Primarului General al municipiului Chișinău.