Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul General, Ion Ceban, a convocat în ședință serviciile municipale, pentru gestionarea problemelor acute și înlăturarea consecințelor cauzate de ploile din 9 august

Primarul General, Ion Ceban, a convocat în ședință serviciile municipale, pentru gestionarea problemelor acute și înlăturarea consecințelor cauzate de ploile din 9 august

   1084

Primarul General, Ion Ceban, a convocat miercuri dimineață în ședință toate serviciile municipale, pentru mobilizare promptă în vederea înlăturării consecințelor provocate de furtuna din 9 august, a.c.

Primarul a ținut să mulțumească responsabililor municipali: managerilor din preturi și din direcții, serviciilor de profil și muncitorilor, care au lucrat în teren pe parcursul nopții, inclusiv cu tehnică specială.

Cât privește gestionarea situației în continuare, Ion Ceban a dat un termen fix serviciilor - 3 zile, pentru a readuce teritoriile afectate la starea de până la intemperie.

Toate serviciile municipale vor fi concentrate pe sectoarele Râșcani și Ciocana, care au fost cel mai mult afectate. Iar pentru mai multă eficiență s-a stabilit divizarea activităților pe cartiere. La necesitate vor fi contractate și serviciile agenților economici pentru a urgenta intervențiile în teren.

Cu regret, în urma ploilor a fost înregistrat un deces, iar anumite persoane s-au ales cu leziuni, a informat Ion Ceban.

De asemenea, informăm că astăzi va fi convocată ședința Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău și Comisia pentru fondul de rezervă, pentru a evalua exact situația provocată de averse și de a aloca surse financiare necesare în acest scop (pentru început 2,5 milioane de lei).