Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a primit vizita unei delegații oficiale din Japonia

   1274

Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu reprezentanții organizațiilor „Peace Winds Japan" și „Japan Platform", sosiți la Chișinău într-o  delegație oficială din Japonia.

Edilul capitalei a mulțumit oaspeților pentru suportul susținut oferit municipalității în gestionarea problemei refugiaților din Ucraina.

Discuțiile dintre reprezentanții Primăriei Municipiului Chișinău și delegația din Japonia s-au axat pe tematica problemei refugiaților, prelungirea contractului cu „Peace Winds Japan", în vederea susținerii în continuare cu produse alimentare și servicii medicale pentru refugiați, extinderea domeniilor de colaborare, inclusiv pe educație.

„Peace Winds - Peace Winds Japan" (PWJ) este o organizație neguvernamentală dedicată sprijinirii persoanelor aflate în dificultate și amenințate de conflicte, sărăcie sau alte tulburări.

Începând din luna martie 2022, sistematic, în fiecare săptămână, „Peace Winds" a donat câte 50 de palete cu produse alimentare și produse igienice, pentru a completa depozitul municipal cu mărfuri care sunt oferite refugiaților.

De asemenea, informăm că peste 900 de refugiați au fost consultați de către medicii japonezi.