Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Responsabilii municipali continuă verificarea instituțiilor din oraș, în vederea pregătirii pentru noul an școlar 2022-2023

   855

Primăria Municipiului Chișinău informează că responsabilii municipali verifică în continuare buna pregătire a instituțiilor din domeniul educației către noul an școlar 2022-2023.

Astăzi viceprimarul Angela Cutasevici a întreprins vizite în teritoriu la Liceul Teoretic cu Profil Sportiv nr. 2, la Școala Specializată de înot și fotbal nr. 11 și la Centrul de Creație al Copiilor „Ghiocel".

În carul Liceului Teoretic cu Profil Sportiv nr. 2, de pe str. Alecu Russo nr. 57 a fost evaluat blocul alimentar și acoperișul recent renovat. Pentru reparația acestor unități au fost alocați 1,2 milioane de lei.

La Școala Specializată de înot și fotbal nr. 11, din str. A. Russo, 57, a fost reparat sistemul de încălzire și acoperișul clădirii. Pentru acest proiect din bugetul municipal au fost alocați 200 000 de lei, care au acoperit inclusiv lucrările de instalare a canalelor de ventilare, reparația tavanului în încăperile interioare, a pereţilor, tocurilor din jurul ferestrelor şi canalizarea subsolului. Lucrările au fost finalizate în întregime.

La Centrul de Creație al Copiilor „Ghiocel", de pe bd. Mircea cel Bătrân nr. 7 au fost executate lucrări de reparație în sălile de clasă și au fost schimbate geamurile clădirii. Valoarea lucrărilor este de 400 000 lei, bani alocați de Primăria Municipiului Chișinău.  

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că lucrările de renovare executate în cadrul instituțiilor verificate sporesc gradul de confort, prin crearea unui mediu mai prietenos copiilor beneficiari, astfel că investițiile financiare ale Primăriei în sfera educației sunt investiții în copiii din Chișinău și în viitorul lor.