Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală, în perioada 01.08.2022 - 07.08.2022

   851

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 01-07 august 2022, pe străzile din Chișinău au fost executate lucrări de reparație și salubrizare a carosabilului și trotuarelor, aplicarea marcajului rutier, montarea și mentenanța indicatoarelor, curățarea și reparația sistemului pluvial, precum și cu acțiuni de reparație și întreținere a iluminatului public.

Astfel, în perioada de referință, drumarii din capitală au îndeplinit lucrări de asfaltare pe o suprafață de circa 5 mii m² de carosabil. Totodată, lucrări de frezare a asfaltului vechi au fost realizate pe o suprafață de 10 mii m². Intervențiile la drumuri au fost organizate pe următoarele artere: Calea Ieșilor - 50 m², bd. Cuza Vodă  - 2 070 m², bd. Renașterii - 8 658 m².

De asemenea, angajații Î.M. Regia „Exdrupo" au efectuat lucrări de reparație a canalizării pluviale pe str. Petricani, str. Grădina Botanică, str. Uzinelor, bd. Mircea cel Bătrân, str. Alecu Russo, str. București, bd. Cuza Vodă, str. Lunca Bâcului și Calea Basarabiei, iar pe alte 19 străzi au fost curățate 128 guri de captare a apelor pluviale. 

Tot pe parcursul săptămânii trecute, a fost aplicat marcaj rutier pe 1455 m² de carosabil, pe următoarele artere de circulație: str. S. Lazo, șos. Hâncești, str. M. Kogălniceanu, str. Gh. Asachi,  str. Academiei și alte adrese. 

De asemenea, pe mai multe străzi principale au fost executate lucrări de spălare mecanizată a părții carosabile: str. A. Pușkin, str. București, bd. Moscova, str. Uzinelor și alte adrese. 

În același context, menționăm că, în oraș continuă lucrările de reparație a străzilor:  31 August 1989, Tighina, str. Alexandru cel Bun.

Astfel, pe strada 31 August 1989 s-a reușit urgentarea lucrărilor la rețelele subterane pe segmentul str. Ciuflea, prin reducerea timpului de executare cu două zile, față de cel prognozat, astfel încât tronsonul de drum a fost redeschis pentru circulație în după amiaza de 7 august.

Tot pe str. 31 August 1989, tronsonul str. Maria Cebotari - str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, se execută lucrări de suplinire a fundației cu piatră spartă. În paralel, se lucrează la amenajarea zonelor pietonale și a parcărilor longitudinale. 

În același timp, pe str. Tighina se execută lucrări de pozare a țevilor de canalizare pluvială, iar în zona Pieței Centrale au fost inițiate lucrări de amenajare a trotuarelor.

Cât privește evoluția lucrărilor pe str. Alexandru cel Bun, aici se lucrează pe mai multe tronsoane. Pe șantier se atestă un grad de progres de circa 32%, astfel că responsabilii municipali își propun finalizarea reparației străzii pe parcursul anului curent.