Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiectul „Eficiența energetică şi reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău” este la etapa finală de implementare

   879

Primăria Chișinău informează că Proiectul „Eficiența energetică şi reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău", lansat în anul 2021 și care are drept beneficiari 18 instituții de învățământ, este la etapa finală de implementare.

Scopul proiectului este de a eficientiza consumul de energie și de a monitoriza tot acest proces în școli și grădinițe. Mai multe studii au arătat că astfel de proiecte diminuează considerabil cheltuielile de întreținere a edificiilor.

Timp de un an și jumătate au fost realizate următoarele lucrări:

Izolarea termică a pereților și a acoperișului

Înlocuirea tâmplăriei

Reabilitarea sistemelor de distribuție a căldurii

Modernizarea sistemului interior de iluminat

Instalarea sistemului fotovoltaic

În prezent, toate cele 18 instituții beneficiare sunt pregătite pentru noul an de studii 2022-2023. Printre acestea enunțăm: 13 licee: „Nicolae Gogol", „Petru Rareş", „Onisifor Ghibu", „Gloria", „George Meniuc, „Natalia Dadiani", „Vasile Vasilache", „Nicolae Sulac", „Vasile Alecsandri", „Elena Alistar", „Vasile Lupu", „Bogdan Petriceicu Hasdeu" și cinci grădinițe: nr. 112, nr. 127, nr. 146, nr. 167 și nr. 225.

Executorii proiectului vor asigura monitorizarea și mentenanța timp de un an.

Totodată, Primăria Chișinău își propune să extindă Proiectul „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău" și pentru celelalte instituții de învățământ din municipiu.