Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reprezentanții Municipalității participă la cea de-a XI-a ediție a Forumului Urban Mondial

   875

O delegație a Primăriei Municipiului Chișinău participă, în perioada 26-30 iunie 2022, la lucrările Forumului Urban Mondial, care se desfășoară în Katowice, Polonia.

Evenimentul urbanistic cu genericul „Transformarea orașelor noastre pentru un viitor urban mai bun” are ca tematică dezvoltarea mediului urban, astfel încât orașele să devină mai incluzive, sigure, rezistente și durabile.

Potrivit organizatorilor principalele obiective ale Forumului Urban Mondial sunt axate pe creșterea gradului de conștientizare cu privire la urbanizarea durabilă, îmbunătățirea cunoștințelor colective privind dezvoltarea urbană durabilă și colaborarea cu toate părțile interesate.

Actuala ediție a forumului întrunește circa 10 mii de participanți, care reprezintă guvernele naționale, regionale și locale de nivel mondial, precum și instituții internaționale de profil, reprezentanți ai mediului academic, investitori, lideri comunitari, arhitecți, urbaniști etc.

În cadrul activităților desfășurate la forum membrii delegației municipale alcătuită din reprezentanții Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, au participat la sesiuni de informare cu discursuri despre principalele provocări urbane cu care se confruntă Chișinăul, precum și despre măsurile întreprinse și investițiile făcute de Primărie, în scopul dezvoltării unei infrastructuri calitative și durabile.

Programul conferinței mai include paneluri și sesiuni pe subiectul crizei urbane, politicile publice ce țin de dezvoltarea urbană, mese rotunde axate pe infrastructura urbană durabilă, proiecții de film, ateliere de lucru.

Forumul Urban Mondial a fost înființat în 2001 de Națiunile Unite pentru a aborda una dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă lumea astăzi: urbanizarea rapidă și impactul acesteia asupra comunităților, orașelor, economiilor, schimbărilor climatice și politicilor.

Ediția din acest an s-a desfășurat sub egida Programului Națiunilor Unite pentru Așezări Umane, Ministerului pentru Fonduri de Dezvoltare al Republicii Polonia și Primăriei orașului Katowice. Prima ediție a forumului s-a desfășurat în 2002 la Nairobi, Kenya.