Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General a primit vizita oficialilor din cadrul instituțiilor europene la care Chișinăul este membru activ

   1335

Primarul General, Ion Ceban i-a primit astăzi în vizită la Primăria Chișinău pe directorul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Rafael A. Benitez şi pe şeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.

Discuția dintre cei trei oficiali s-a axat pe situația actuală din capitală, dar și pe relațiile de cooperare a Primăriei Chișinău cu autoritățile centrale. 

Edilul le-a comunicat oficialilor despre foaia de parcurs pe care și-au asumat-o mai multe partide care au acces în Parlament cu privire la dezvoltarea Autorităților Locale și descentralizarea APL, precum și progresul de discuții realizat la acest capitol până prezent. 

De asemenea, edilul capitalei a ținut să menționeze și de crizele care nemijlocit au afectat primăriile din țară, în special Chișinăul: pandemia, creșterea prețurilor la gaze naturale, criza refugiaților și cea a majorării prețurilor la carburanți. 

Totodată, Ion Ceban s-a referit și la așteptările aleșilor locali în contextul întârzierii suportului din partea autorităților centrale. 

E de menționat că subiecte similare, precum și alte probleme au fost puse în discuție și în cadrul întrevederii de ieri a Primarului General și a colegilor din cadrul CALM cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE), la care au mai participat reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, secretari de stat și reprezentați ai ministerelor.