Lansarea Festivalului „Buzău Fest" și „Zilele Chișinăului la Buzău", ediția a II-a

   1390

Primăria Municipiului Chișinău informează că joi, 2 iunie a fost dat startul Festivalului „Buzău Fest" și „Zilele Chișinăului la Buzău", ediția a II-a. 

Deschiderea evenimentului a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, cu un concert de muzică academică, susținut de Orchestra Municipală de Cameră „CAMERATA CHIŞINĂU", conducător artistic Mihai Amihalachioaie, Maestru în Artă, împreună cu Trupa „BRIO SONORES" și soprana Natalia Tanasiiciuc.

Festivalul ,,Zilele municipiului Chișinău în județul Buzău", ediția II se desfășoară în perioada 2-5 iunie 2022, în mai multe locații din Buzău.

Proiectul  prevede o serie de evenimente culturale susţinute de artişti moldoveni şi buzoieni, inclusiv spectacole muzicale, expoziţii ale meşterilor populari, ateliere de pictură, lansări de carte etc.

La ediţia curentă a Festivalului vor evolua: Orchestra municipală de muzică populară a „Fraţilor Advahov", Formația „Zdob și Zdub", interpreții de muzică populară: Zinaida Julea, Ioana Căpraru, Valentina Volontir, Gabriel Nebunu etc.

Primarul General, Ion Ceban, a mulțumit personal Președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, dar și tuturor buzoienilor, pentru primirea călduroasă și pentru oportunitatea oferită municipiului Chișinău de a promova cultura, tradițiile, obiceiurile și imaginea capitalei Republicii Moldova.