Primarul General efectuează o vizită de lucru în orașul Grenoble

   1259

Primarul General, Ion Ceban, întreprinde o vizită de lucru în orașul Grenoble, Franța, în perioada 30-31mai 2022, la invitația omologului său, Eric Piolle. 

În cadrul vizitei, edilul capitalei va participa la cea de-a doua Sesiune a Orașelor în tranziție: „48 de ore de gestionare durabilă a resurselor: A produce și a consuma altfel".

Principalele subiecte care vor fi puse în discuție în cadrul evenimentului se referă la: managementul resurselor teritoriale - instrumente necesare de aplicat în politica publică; reducerea consumului și dezvoltarea politicilor publice; gestionarea durabilă a resurselor prin abordarea comună etc.

De asemenea, Ion Ceban va avea o întrevedere cu primarul Eric Piolle, dar și cu alte oficialități din cadrul administrației municipale a orașului Grenoble.

Discuțiile se vor axa pe revitalizarea relațiilor de colaborare, în contextul acordului de înfrățire dintre cele două orașe, cooperarea pe diverse domenii, precum și aplicarea la proiecte comune, gestionarea crizei refugiaților etc.

Potrivit lui Ion Ceban, orașul Grenoble este deținătorul titlului de „Capitala Verde a Europei" pentru anul 2022.  Iar acest fapt va impulsiona și inspira și alte orașe să profite de oportunitățile oferite de experiența municipiului Grenoble, în vederea promovării politicilor și bunelor practici urbane.

E de menționat că în istoria modernă, orașul Chișinău a încheiat primul său acord de înfrățire la 25 ianuarie 1977, cu orașul Grenoble, Franța. Documentul a fost semnat la Grenoble, între primarii Hubert Dubedou și Nicolae Guzun.