Realizarea primelor activități în cadrul proiectului „Green Light”

   1238

Primăria Municipiului Chișinău informează că au fost inițiate activități în cadrul proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul bugetării participative din actuala ediție. Acestea se referă în special la proiectul „Green Light” de iluminare a unei alei cu panouri solare, din str. Ion Creangă, 1, sectorul Buiucani.

Astfel, la etapa inițială, autorii proiectului au organizat ateliere de lucru cu genericul ,,Eco-tehnologii inovatoare la tine în comunitate”, la care au participat studenții și cadrele didactice de la Universitatea Pedagogică de Stat „.Ion Creangă”.

De asemenea, în cadrul activităților instructiv-aplicative, participanții au fost informați despre cele mai recente realizări ale societății la nivel național și internațional ce se referă la trei domenii ecologice distincte: educație ecologică, reciclare și eficiență energetică.  

Totodată, autorii proiectului au organizat studenților o excursie didactică la o fabrică de sortare a deșeurilor, în scopul formării competențelor ecologice.

Menționăm că proiectul „Green Light” inițiativă acceptată spre finanțare în cadrul Programului Buget Civil Chișinău - 2022 este o continuare a proiectului mini-scuarului Universitar ,,Ion Creangă”, implementat în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2021.