Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală

   976

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente, serviciile de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală au executat lucrări de reparație a carosabilului în volum de 10 mii m². De asemenea, pe drumurile capitalei a continuat intervenția pentru lichidarea situațiilor de avariere prin metoda de injectare cu beton asfaltic rece.

Tot săptămâna trecută a fost aplicat marcajul rutier pe o suprafață de 2600 m² de carosabil, pe străzile centrale, secundare și la trecerile de pietoni. În paralel, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” au executat lucrări de delimitare a benzilor dedicate transportului public pe bd Ștefan cel Mare și Sfânt, prin aplicarea marcajului. Ulterior, marcaj similar va fi aplicat și pe benzile dedicate de pe str. A. Pușkin și Mit. G. Bănulescu - Bodoni și mai nou pe arterele din sectoarele Ciocana și Râșcani.   

Alte lucrări de întreținere, executate de către Regia „Exdrupo", au vizat spălarea carosabilului, pe parcursul săptămânii precedente fiind desfășurate lucrări de profil pe 21 de străzi principale. 

De asemenea, drumarii au efectuat lucrări de mentenanță a sistemului de canalizare pluvială a străzilor, fiind salubrizate 188 de receptoare de captare a apelor pluviale.