Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări referitor la prăbușirea unei crengi de copac de pe acoperișul imobilului din str. V. Alecsandri, 80

   1224

Primăria municipiului Chișinău face precizări referitor la prăbușirea unei ramuri de pe copacul care creștea pe fațada unui imobil din str. V. Alecsandri, 80. Cazul s-a produs la data de 19 mai, a.c., în curtea unei clădiri aflate în gestiunea Ministerului Sănătății.

Precizăm că imobilul de pe care a căzut ramura de copac, concomitent cu o porțiune din fațadă, este avariat și abandonat, iar la insistența preturii de sector, în anul 2020, în jurul clădirii a fost instalat un gard, pentru a proteja pietonii care circulă prin preajmă.

De asemenea, e de menționat că, începând cu anul 2018, Pretura sectorului Centru a sesizat în repetate rândurile autoritățile centrale, gestionarii de drept ai imobilul abandonat, să întreprindă măsuri pentru a exclude riscul de prăbușire a unei porțiuni constructive din cauza creșterii vegetației pe acoperiș și pe pereții clădirii.

În acest context, precizăm că serviciile municipale de profil nu au dreptul de a interveni în zona privată, fără permisiunea proprietarului imobilului, or intervenția putea duce la afectarea fațadei clădirii, cu înaintarea ulterioară a pretențiilor pentru despăgubire față de municipalitate de către Agenția Proprietății Publice.