Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Echipele de profil ale municipalității inspectează arborii care prezintă pericol de prăbușire

   1064

Specialiștii atenționează că sunt doborâți de vânt atât arborii uscați, cât și cei verzi, din cauza greutății provocate de faptul cu sunt în plină vegetație și a umidității abundente a ramurilor.

Primăria municipiului Chișinău informează că în ultimele zile reprezentanții grupurilor de lucru ale Î.M „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" și ai preturilor de sector inspectează suplimentar ariile grădinilor publice, a parcurilor, scuarurilor și aleilor pentru a depista arborii și crengile acestora care pot prezenta pericol de prăbușire. 

Reprezentanții municipalității sunt asistați de echipele de muncitori ale Î.M „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", care intervin imediat pentru a înlătura arborii sau ramurile care prezintă pericol. 

E de menționat că în contextul avertizării meteorologice de intensificări ale vântului, pentru data de 18 mai 2022, specialiștii atenționează că pot fi doborâți atât arborii uscați, cât și cei verzi, din cauza greutății provocate de faptul cu sunt în plină vegetație și a umidității abundente a crengilor.

Primăria municipiului Chișinău face apel către locutorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de precauție pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

Pe perioada avertizărilor meteorologice cetățenii sunt îndemnați să evite deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție. De asemenea, automobiliștii sunt chemați să nu parcheze mașinile sub copaci.