Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În acest weekend, troleibuzul turistic va avea o rută tematică dedicată cuplurilor celebre din Chișinău

   1618

Primăria municipiului Chișinău informează că în contextul Zilei Internaționale a Familiei, în acest weekend (14-15 mai 2022), troleibuzul turistic va avea o rută sugestivă „Cupluri celebre din Chișinău".

Excursia are drept scop promovarea obiectivelor turistice şi familiarizarea cetățenilor cu biografiile personalităţilor notorii, care au contribuit la fortificarea imaginii orașului Chișinău la nivel internațional.

Dezvoltarea oșului „din albe flori de piatră” a fost influențată de mai multe familii şi cupluri celebre din capitală, cum ar fi: Mihail și Elizaveta Voronțov, Alexandru și Olga Plămădeală, Cristina și Alexandru Bernardazzi, Constantin și Iulia Mimi, Regina Natalia Keșco-Obrenovici și Regele Milan I al Serbiei, Xenia Vincentini și Serghei Koroliov, Ecaterina și Nicolae Ivanov, Maria Cebotari și Alexandru Vîrubov, Emil Loteanu și Svetlana Toma, Elena Casso și Gheorghe Donici, Iulia și Alexandru A. von Gheiking, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Grigore și Raisa Vieru, Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu, Natalia Dadiani și Giorgi Beglari, Carol Schmitd și Maria Cristi...

Astfel, în perioada 14-15 mai 2022, excursiile tematice cu Troleibuzul Turistic, se vor desfășura după următorul program:

ora 12:00 - excursie în limba rusă;

ora 14:00 -  excursie în limba română;

ora 16:00 - excursie în limba rusă;

ora 18:00 - excursie în limba română.

Startul cursei - Arcul de Triumf.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Prețul unei călătorii este de 30 de lei.

Amintim că lansarea Troleibuzului Turistic - Chișinău Sightseeing are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului  și ale personalităților marcante.

Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Chișinău în comun cu Asociația Națională pentru Turism Receptor şi Intern (ANTRIM), în cadrul Acordului de colaborare semnat în acest sens.