Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Concert aniversar la 65 de ani al Ansamblului de Muzică și Dans Popular „Mărțișor”

   922

Primăria Municipiului Chișinău informează că Ansamblul de Muzică și Dans Popular „Mărțișor", cel mai longeviv colectiv de profil din subordinea municipalității, aniversează în acest an 65 de ani de la fondare.  

În acest sens, APL Chișinău anunță desfășurarea concertului jubiliar al Ansamblului de Muzică și Dans Popular „Mărțișor", conducător artistic Anatol Magdîl, Maestru în Artă, în data de 10 Mai 2022, ora 18:30, la Palatul Național „Nicolae Sulac". Evenimentul este organizat cu susținerea Primăriei Municipiului Chișinău, în memoria celor care au pus bazele renumitului colectiv, dar și în cinstea celor care au știut pe parcursul anilor să-i dea strălucire.

Ansamblul „Mărțișor" își desfășoară activitatea în cadrul Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, contribuie activ la promovarea și fortificarea imaginii Republicii Moldova dincolo de hotarele ei.

Repertoriul colectivului artistic a fost apreciat de nenumărate ori, inclusiv în străinătate, pe scenele din Ucraina, România, Italia, Polonia, Bulgaria, Rusia, Germania, Olanda, Belgia, Austria, Danemarca, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Turcia, Japonia, Nicaragua, Africa de Sud etc.