Vizita reprezentantului UNHCR Moldova la Centrul municipal de plasament pentru refugiați Patria LukOil

   1647

Reprezentantul UNHCR în Republica Moldova, Francesca Bonelli, a vizitat astăzi Centrul municipal de plasament temporar al refugiaţilor, amplasat în sediul fostului cinematograf Patria Lukoil, din str. Studenților 7/5.

Pe durata vizitei, Francesca Bonelli a fost însoțită de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, care le-a comunicat oaspeților despre suportul oferit de municipalitate în vederea susținerii cetățenii ucraineni refugiați la Chișinău.

Viceprimarul a vorbit despre acţiunile întreprinse de Primărie, în vederea gestionării problemei refugiaţilor din Ucraina.

Francesca Bonelli a ținut să viziteze inclusiv spaţiile amenajate pentru cazare, punctul medical, dar şi depozitul de la Centrul de plasament al refugiaților. De asemenea, a fost făcută o prezentare a activităților educative și distractive organizate pentru copii, cu suportul pedagogilor sociali și a psihologilor.

Reprezentantul UNHCR a apreciat starea de lucruri de la Centru și a mulțumit autorităților municipale pentru efortul depus pentru ajutorarea persoanelor refugiate.

Zilnic, la punctul de colectare și distribuire a donațiilor din cadrul Centrului de plasament temporar se adresează sute de oameni, refugiaţi din Ucraina, cu lista produselor de care au nevoie, iar angajații municipali împreună cu voluntarii, le eliberează bunurile solicitate.