În centrul capitalei a fost inaugurat iluminatul decorativ cu prilejul Sărbătorilor Pascale

   1625

Orașul Chișinău a îmbrăcat straie de sărbătoare. Joi seara, a fost inaugurat iluminatul decorativ din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, cu prilejul Sărbătorii Învierii.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a felicitat locuitorii capitalei cu ocazia Sărbătorilor Sfinte, urându-le de sănătate, pace, prosperitate și case pline de lumină.

În Scuarul Catedralei au fost amenajate decorațiuni pascale noi, dar și cele rămase din anii precedenți. De asemenea, a fost inaugurată „Căsuța Iepurașului", un atelier de creație, unde copiii au posibilitatea să învețe arta încondeierii ouălor de Paști. Cei mici sunt ghidați de reprezentanții Studioului de Cercetare și Valorificare a Patrimoniului Cultural Imaterial „Andrei Tămăzlâcaru".

Astfel, locuitorii și oaspeții capitalei pot merge în centrul orașului, împreună cu cei mici, pentru a admira figurinele expuse și a face poze.

Și în sectoarele urbei au fost amenajate decorațiuni luminoase, pentru ca oamenii să le poată admira, chiar în preajma locuințelor lor.

De asemenea, a fost conectat iluminatul decorativ stradal, care va funcționa până la începutul lunii mai, a.c.