Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere, la Centrul Moldexpo, cu Ministrul de Externe al Spaniei, Jose Manuel Albares Bueno

   1609

Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi o discuție la Centrul pentru refugiați de la „Moldexpo" cu Ministrul pentru Afaceri Externe, Uniunea Europeană și Cooperare din Spania, Jose Manuel Albares Bueno.

Edilul Capitalei l-a informat pe Înaltul oficial despre condițiile care au fost create de autoritățile municipale pentru refugiații din Ucraina: spațiu amenajat din prima zi de sosire a persoanelor din statul vecin, cu zone separate, pentru oferirea serviciilor psihologice, juridice, medicale, de transport și alimentație de 3 ori/zi, inclusiv bufet suedez.

Jose Manuel Albares Bueno s-a arătat impresionat de condițiile create la Centru pentru refugiați într-un timp atât de scurt.

În context, Ion Ceban a menționat că în ultimele 3 săptămâni, Centrul de la „Moldexpo" s-a transformat într-un adevărat Hub, atât de triere și ajutor pentru refugiații din Ucraina, cât și loc de adăpost, cu condiții speciale, pus la dispoziția mamelor cu copii, persoanelor de vârsta a treia, dar și persoanelor cu necesități speciale. Edilul a mulțumit echipei de la Primărie, dar și tuturor voluntarilor, persoanelor de bună-credință pentru munca enormă depusă în această perioadă pentru gestionarea problemei refugiaților.

 De asemenea, Ion Ceban a informat Ministrul de Externe al Spaniei despre faptul că autoritățile municipale se află în proces de transmitere a încăperilor către autoritățile centrale.