Vizita Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Jeppe Kofod, la Centrul de plasament al refugiaţilor

   1812

Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu Jeppe Kofod, Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, aflat intr-o vizită oficială la Chișinău.

Cei doi oficiali au vizitat Centrul de triere și plasament de urgență din capitală, unde sunt înregistraţi şi cazaţi refugiații din Ucraina.

Ion Ceban l-a informat pe Jeppe Kofod despre serviciile de alimentaţie de trei ori pe zi, servicii psihologice, juridice, medicale, activităţi pentru copii, transport de la punctele vamale şi spre alte destinații, pe care le oferă municipalitatea la cele două pavilioane de pe teritoriul C.I.E. „MOLDEXPO".

De asemenea, edilul capitalei a menționat și despre situația din cadrul celorlalte centre, care sunt deschise pe teritoriul municipiului Chișinău atât de Primărie, cât și de partenerii de stat și privați.

La fel, Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Jeppe Kofod, a mers şi în pavilionul de depozitare a donațiilor, unde sunt stocate produse alimentare, igienice, apă, haine, încălţăminte, saltele, albituri pentru refugiați.

Tot de aici, produsele sunt distribuite atât în cele 44 de centre de plasament amenajate de municipalitate sau în parteneriat cu sectorul privat, cât şi la punctele amenajate la frontieră.

„Cea mai mare presiune în această criză a refugiaţilor rămâne a fi pe municipiul Chişinău, unde se îndreaptă majoritatea ucrainenilor ajunşi în ţara noastră. În cele 16 zile la Centrul de pe teritoriul C.I.E. „Moldexpo" au fost înregistrați circa 14 mii de refugiaţi. Mulţumesc tuturor partenerilor din ţară şi de peste hotare, care ne susţin şi ne ajută", a declarat Primarul General.