O delegație de la Chișinău a vizitat Primăria Cluj Napoca

   1539

O delegație reprezentativă de la Primăria Chișinău a vizitat municipalitatea Cluj-Napoca. Primarul General, Ion Ceban, s-a alăturat vineri echipei, care s-a aflat câteva zile la Cluj, într-o vizită de lucru.

În cadrul întrevederii dintre Ion Ceban cu Primarul Emil Boc, a fost stabilită încheierea în anul curent a unui Acord de înfrățire între Chișinău și Cluj. De asemenea, cei doi edili au convenit despre organizarea de evenimente culturale, dar și schimb de experiență în diverse domenii.

În aceste zile, delegația de la Chișinău a avut ședințe de lucru pe aspecte ce țin de conceptul și activitatea unei poliții locale, dar și digitalizarea proceselor instituționale.

În urma discuțiilor, reprezentanții celor două municipalități și-au împărtășit din viziuni și experiență vizavi de rolul poliției locale, fazele de implementare ale unui asemenea proiect, consolidarea capacităților instituționale ale administrației publice centrale cu atribuții în domeniu, în vederea creșterii calității serviciului public de poliție locală.

Ion Ceban a menționat că orașul nostru are nevoie de poliție locală, iar în acest context, reprezentanții Primăriei Cluj urmează să transmită către municipalitate actele necesare în vederea elaborării proiectului și conceptului de Poliție Locală la Chișinău.

Cât privește aspectul digitalizării serviciilor publice prin prisma experienței Clujului, delegația de la Chișinău a fost familiarizată cu activitatea departamentului Tehnologii Informaționale și programele implementate de APL privind digitalizarea.