Viceprimarul Ilie Ceban a întreprins o vizită de lucru în orașul Riga, Letonia

   1905

Viceprimarul Ilie Ceban a întreprins o vizită de lucru în orașul Riga, Letonia (14-15 februarie, a.c.), la invitația din partea Întreprinderii letone „Rigas Satiksme", cu privire la evaluarea prealabilă a stării tehnice a troleibuzelor de model SKODA 24 TR, pentru îmbunătățirea parcului rulant al Î.M. „Regia Transport electric Chișinău" (RTEC).

Din cadrul delegației au mai făcut parte consilierul Primarului General, Vladimir Mitru și directorul RTEC, Dorin Ciornîi.  

„Rīgas Satiksme" este o companie municipală de transport public și infrastructură, care promovează un sistem de transport public accesibil, modern și durabil.

Delegația de la Primăria Chișinău a vizitat Parcul de troleibuze din orașul Riga, unde a avut posibilitatea de a examina în detaliu starea tehnică a unităților de transport, dar și negocierea conjuncturii și termenilor, în contextul unei colaborări de perspectivă.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că modernizarea și extinderea rețelei de troleibuze constituie o prioritate pentru municipalitate.

Amintim că la sfârșitul anului 2020, APL Chișinău a achiziționat din orașul Riga, 25 de troleibuze rulate, dintre care 20 de unități clasice de model SKODA 24 TR Irisbus și 5 unități articulate, de model GANZ Solaris TROLLINO 18.