Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depuneri de flori la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor (VIDEO)

   1418

Primarul General, Ion Ceban și reprezentanții APL Chișinău au depus astăzi flori, de Ziua Culturii Naționale, la bustul poetului-nepereche Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt".

Alături de reprezentanții municipalității, la eveniment au participat și delegații ale autorităților publice locale din municipiile Alba Iulia și Piatra Neamț, România.

Edilul capitalei a menționat că Ziua Națională a Culturii este un prilej pentru a-i aduce un omagiu marelui Eminescu, dar și de a atrage atenția comunității despre importanța promovării valorilor și a patrimoniului național.

În context, Ion Ceban, a ținut să felicite toți oamenii de cutură din municipiu: scriitori, bibliografi, editori, critici și istorici literari, muzeografi, actori, regizori, cineaști, muzicieni, artiști plastici etc., cu ocazia zilei lor profesionale, menționând că reprezentanții acestor meserii au o misiune foarte responsabilă: de a crea și a promova valorile autentice ce ne identifică ca națiune, dar și de a crea noi viziuni pentru dezvoltarea societății.