Pagina oficială a Municipiului Chișinău

2022 - Anul lucrătorului medical în municipiul Chișinău

   1991

Primăria municipiului Chișinău informează că 2022 este decretat Anul lucrătorului medical în municipiul Chișinău.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău în ultima ședință din 2021. Inițiativa autorităților publice locale vine în semn de recunoștință și apreciere pentru angajații din sistemul medical municipal.

Prin astfel de măsuri se propune atragerea atenției societății asupra eforturilor depuse de cadrele medicale din instituțiile municipale de profil (și care se depun și în continuare), în activitatea lor cotidiană de înaltă responsabilitate pentru sănătatea populației. În mod special, meritele personalului medical sunt și mai valoroase și necesită o apreciere specială, ținând cont de circumstanțele complicate, în contextul situației pandemice prin infecția COVID-19.

Profesia de medic a fost dintotdeauna una din cele mai nobile și responsabile meserii, ce necesită cunoștințe temeinice, curaj, devotament, dăruire, disponibilitate de a face față provocărilor pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate.

În context, Primarul General, Ion Ceban, și-a exprimat respectul pentru toți angajații sistemului medical din capitală. Potrivit edilului, din martie 2020, medicii  din Chișinău demonstrează în fiecare zi că sunt eroi în halate albe, având în vedere că 70% din toată presiunea la nivel de republică pe profilul COVID a fost pe instituțiile strategice din municipiul Chișinău. Astfel, autoritățile municipale urmează să realizeze diverse activități în susținerea cadrelor medicale, în contextul modernizării infrastructurii din sfera medicală, a logisticii, a amenajărilor spațiilor pentru angajați etc.

Conform deciziei adoptate, Direcția generală asistență medicală și socială urmează să elaboreze și să aprobe un plan de acțiuni dedicat Anului lucrătorului medical din municipiul Chișinău.