Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Regiile municipale de profil sunt pregătite pentru sezonul de iarnă

   1570

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipal responsabile de deszăpezirea străzilor, infrastructurii pietonale și a curților blocuri sunt pregătite pentru intervențiile din sezonul rece 2021-2022.

Astfel, Î.M. Regia „Exdrupo”, își suplinește stocurile de material antiderapant, pentru a putea face în perioada de iarnă, iar în depozitele întreprinderii sunt stocate 3 mii tone de amestec pentru intervenție (nisip și sare).

Suplimentar la stocurile existente, circa 2,3 mii tone de sare și 1 mie tone de nisip vor fi achiziționate în perioada următoare. Totodată, în eventualitatea unor condiții meteo, cu precipitații abundente, întreprinderea va iniția proceduri de licitare a altor 10 mii tone de  material antiderapant.

Regia „Exdrupo” are în dotare 56 autospeciale și mecanisme funcționale pentru intervențiile la deszăpezirea străzilor. În același timp, a fost anunțat concurs de contractarea serviciilor agenților economici, pentru intervențiile de iarnă, în contextul precipitațiilor abundente.

De asemenea, Regia locativ comunală este pregătită pentru sezonul rece, cu material antiderapant și tehnica de intervenție, pentru combaterea poleiului și deszăpezirea trotuarelor, pe alei pietonale, la stațiile așteptare și în curțile blocurilor de locuințe. În acest sens, au fost achiziționate cca 1200 tone de sare, 10 tone material antiderapant lichid (clorură de calciu), iar pentru intervenție sunt pregătite 91 de unități de tehnică și mecanisme specializate.