Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Expoziție de pictură în scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu"

   1511

De Hramul orașului Chișinău, în scuarul Teatrului Național „Mihai Emniescu" a fost inaugurată o expoziție de pictură, cu genericul Orașul meu în sărbătoare". Cele 45 de tablouri expuse aparțin pictorilor Valentina Brâncoveanu, pictor realist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și Gheorghe Munteanu, pictor, Artist al Poporului. Lucrările au fost realizate în diferite perioade de dezvoltare ale orașului, inclusiv în ultimii ani și reprezintă Chișinăul istoric, construcția urbei, monumentele de arhitectură, peisaje urbane, ulițe etc.

Alături de tablourile artiștilor consacrați, în scuar au fost prezentate și lucrări ale elevilor de la școlile de arte din municipiul Chișinău, laureați ai concursurilor de profil din anul 2021.  

În cadrul aceluiași eveniment, Direcția Cultură a Primăriei Chișinău a oferit diplome persoanelor care ne-au reprezentat orașul în cadrul festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău", România, în luna septembrie, a.c.

Tot aici, au fost omagiate personalități remarcabile din domeniul culturii: muzicieni, actori, artiști plastici, care și-au sărbătorit aniversări de 60-65 de ani, 70-75, 80-85, 90-95, 100+, în perioada: mai - octombrie, a.c., conform Planului de manifestări culturale, aprobat de Consiliul Municipal Chișinău. Oamenii de cultură au beneficiat de suport financiar și coșuri cu fructe din partea municipalității. 

Premiile și diplomele Primăriei Chișinău au fost înmânate de Primarul General, Ion Ceban și de viceprimarul Angela Cutasevici.

Ion Ceban a felicitat patriarhii culturii naționale cu prilejul Hramului Orașului și le-a mulțumit pentru contribuția lor la dezvoltarea patrimoniului cultural autohton.