Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Fotbaliști legendari ai lumii au jucat fotbal cu elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Gogol” din capitală

   1915

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 22 septembrie a.c., elevii din clasele specializate de fotbal din cadrul Liceului Teoretic N. Gogol din capitală au jucat un meci demonstrativ cu unii dintre cei mai buni foști fotbaliști ai lumii: câștigătorul Balonului de Aur, portughezul Luis Figo, croații Davor Suker și Zvonimir Boban, precum și alți jucători profesioniști de fotbal de talie internațională.

Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul artificial, recent renovat, din curtea instituției școlare, în cadrul proiectului „Fotbal în Școli" implementat de Primăria Chișinău și Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).

Vedetele fotbalului mondial, care fac parte din delegația Uniuni Europene de Fotbal Asociație (UEFA) aflată în vizită în Republica Moldova, au apreciat înalt proiectul de popularizare a fotbalului printre elevii din școlile municipale.

De asemenea, în cadrul acțiunii de promovare a fotbalului au participat viceprimarii capitalei, Ilie Ceban și Angela Cutasevici, președintele UEFA, Alexander Ceferin, președinți ai federațiilor naționale de fotbal din Europa, oficiali ai forului european de fotbal și reprezentanți ai subdiviziunii municipale educaționale.

E de menționat că, în cadrul proiectului „Fotbal în Școli", Primăria Chișinău renovează în prezent terenurile de fotbal în 6 instituții educaționale (IPLT„Mihai Viteazul", IPLT „Liviu Deleanu", IPLT „George Călinescu", IPLT „Nicolae Iorga", IPLT „Gaudeamus", IPLT „Grigore Vieru"), iar FMF contribuie prin amenajarea covorului a suprafețelor de joc.

Primarul General, Ion Ceban a salutat inițiativa UEFA, care vine să promoveze dezvoltarea fotbalului și a sportului în general printre elevii din școli. „Este o reușită a Primăriei Chișinău și a tuturor locuitorilor. Pe viitor împreună cu FMF, ne propunem să creăm Academia de Fotbal. Actualmente sunt anumite impedimente birocratice, dar sper că le vom depăși, deoarece este vorba de copiii noștri", a precizat edilul capitalei.