Inaugurarea stadionului de fotbal la LT „Mihai Viteazul” din capitală (VIDEO)

   3111

Primarul General, Ion Ceban, a participat luni la inaugurarea oficială a stadionului de fotbal al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul" din capitală. La eveniment au mai participat: colectivul de elevi și profesori ai școlii, reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport și ai Federației Moldovenești de Fotbal, ziariști etc.

Costul lucrărilor de amenajare este de cca un milion de lei, bani alocați din bugetul municipal. Obiectivul a fost realizat cu contribuția Federației Moldovenești de Fotbal, care a pus la dispoziție învelișul pentru gazon artificial. Totodată, Direcția generală locativ-comunală și amenajare a executat lucrările de amenajare a suprafeței stadionului și a instalat sistemul de iluminat, care este unul modern.

Terenul de fotbal al Liceului „Mihai Viteazul", proaspăt inaugurat, este unul din cele şase, pentru care startul lucrărilor de reparaţie s-a dat anul trecut ( LT „Mihai Viteazul". LT „Nicolae Gogol", LT „Gaudeamus", LT „Nicolae Iorga", LT „George Călinescu" și LT „Liviu Deleanu").

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să felicite colectivul de profesori ai instituției de învățământ cu prilejul Ultimului Sunet,  apreciind efortul cadrelor didactice care au activat în condiții specifice din cauza situației pandemice prin COVID-19.

„Credem că investiția făcută împreună cu FMF va contribui la propagarea sportului în rândul elevilor. Scopul APL Chișinău pentru perioada următoare este de a moderniza această infrastructură a instituțiilor educaționale, spre a restabili clasele specializate și a oferi copiilor posibilitatea de a se dezvolta multidisciplinar. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat. Inițiativele pot deveni realitate, dacă depunem efort cu toții împreună", a menționat edilul.

Următorul stadion de fotbal cu gazon artificial va fi inaugurat la Liceul Teoretic „N. Gogol".