Concurs internațional privind selectarea agenților economici care vor realiza renovarea și eficientizarea energetică a 3 spitale publice din Chișinău

   3072

Primăria municipiului Chișinău informează despre lansarea licitației internaționale privind renovarea și eficientizarea energetică a clădirilor pentru 3 instituții medicale din capitală: IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru copii „V. Ignatenco", IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime" și IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 „Gheorghe Paladi" (blocurile O și K).

Măsurile privind eficiența energetică a clădirilor includ: izolarea termică a pereților exteriori și a acoperișului, schimbarea ușilor și a geamurilor, reabilitarea sistemelor de încălzire și de ventilare, instalarea panourilor fotovoltaice, contorizarea inteligentă pentru evidența consumului de energie electrică și termică, apă menajeră, reabilitarea iluminatului.

Anunțul privind desfășurarea licitației este publicat pe site-ul oficial al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare:  

https://ecepp.ebrd.com/respond/MK4V56KJ76.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este data de 30 iunie 2021.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că la licitație sunt invitați să participe atât agenți economici autohtoni, cât și din străinătate, pentru a alege pe cei mai buni ofertanți, care vor implementa proiectele de infrastructură lansate de municipalitate.

Reabilitarea clădirilor publice din Chișinău are loc în cadrul Proiectului „Eficiența energetică a clădirilor din municipiul Chișinău", implementat de municipalitate cu suportul partenerilor de dezvoltare: BED, BEI și Fondul pentru Energie E5P. Valoarea totală a proiectului este de 26 milioane de Euro. Prima etapă a proiectului prevede termoizolarea a 23 de clădiri - instituții publice, iar licitația anunțată este ultima din cadrul primei tranșe, anterior fiind semnate alte contracte pentru eficientizarea energetică a clădirilor pentru 6 grădinițe și 14 licee publice.