Expoziție de fotografii și prelegere publică la Muzeul orașului Chișinău, dedicată Zilei internaționale a monumentelor și siturilor arheologice

   3157

Vineri, 23 aprilie 2021, ora 15:00, la Muzeul de istorie a orașului Chișinău va fi inaugurată expoziția de fotografii dedicată Zilei internaționale a monumentelor și a siturilor arheologice „Deschidem larg ușile spre cunoaștere. Pentru a nu lăsa loc indiferenței". Tot aici, Liliana Condraticova, doctor habilitat în studiul artelor și culturologie, doctor. habilitat în istorie, secretar științific general al AȘM, va susținute o prelegere online.

Autorii inițiativei invită locuitorii și oaspeții capitalei la o promenadă virtuală prin Chișinăul istoric, pentru a pătrunde misterul locurilor știute și cele mai puțin știute de publicul larg.

Evenimentul  este organizat de Secția Științe Sociale, Economice, Umaniste și Arte a Academiei de Științe a Moldovei, Centrul de Cercetări Umaniste al USM, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, sub egida Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, în cadrul proiectului științific Program de Stat „Cultura promovării imaginii orașelor din Republica Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii".

Fiecare casă de locuit, edificiu administrativ sau cultural începe cu o ușă, o poartă/ portiță. Orașul Chișinău păstrează mai multe piese lucrate în metal și lemn, care merită a fi cunoscute, reparate, restaurate, pentru ca orașul nostru să fie mai frumos, mai deschis pentru societate, pentru promovare și pentru turism.

Expoziția de fotografii și prelegerea anunțată au ca scop focusarea atenției publicului asupra acestor lucrări interesante din punct de vedere artistic și tehnic: să deschidem ușile, pentru a ne cunoaște istoria localității, istoria familiei, pentru a nu lăsa loc indiferenței, în contextul protejării patrimoniul nostru cultural, dar și cel uman.

Ziua internaţională a monumentelor şi a siturilor este sărbătorită, anual, la data de 18 aprilie.

Evenimentul va fi transmis ONLINE de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și va fi disponibil la link-ul expediat ulterior.