Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mesaj video nr. 4 din cadrul Campaniei de informare privind măsurile de protecție antiCOVID „Pentru Viață. Pentru Sănătate”

   2350

Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate a lansat astăzi cel de-al patrulea sport video din cadrul Campaniei de informare „Pentru Viață. Pentru Sănătate", din cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 - Mannheim - Chișinău - Cernăuți".

Protagonistul mesajului video este Nicu Pleșca, un bărbat tânăr, care la început nu credea despre ceea ce se spunea despre infecția COVID, până la momentul când s-au infectat părinții săi.

Mama tânărului a ajuns la reanimare, iar tatăl său a fost răpus de COVID-19. „Nimeni din familia noastră nu credea că situația este într-atât de gravă și că ne va afecta atât de mult. Însă realitatea este dură. M-am convins personal de asta". Nicu îndeamnă oamenii să fie prudenți, pentru că virusul există, este periculos și că ni-i poate lua pe cei dragi de lângă noi.

Prin intermediul acestei campanii, municipalitatea și-a propus intensificarea acțiunilor de informare a cetățenilor privind respectarea normelor sanitare și de distanțare impuse de autorități, precum și de creștere a stocurilor de echipamente medicale și consumabile pentru acordarea asistenței medicale urgente.

Campania „Pentru Viață. Pentru Sănătate" din cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 - Mannheim - Chișinău - Cernăuți, este implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency, Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Proiectul se desfășoară în perioada: 22 septembrie 2020 - 30 iunie 2021.