• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul general, Ion Ceban, a participat la reuniunea anuală a Adunării Generale a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Europa de Sud-Est (NALAS)

Primarul general, Ion Ceban, a participat la reuniunea anuală a Adunării Generale a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Europa de Sud-Est (NALAS)

   2772

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la reuniunea anuală a Adunării Generale a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Europa de Sud-Est (NALAS), desfășurată online.

Edilul capitalei, în calitate de vice-președinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și președinte al Delegației Republicii Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliul Europei (CALRCE), a declarat că forul are o importanță deosebită, în contextul abordărilor privind implementarea reformelor și necesitatea consolidării rolului administrației publice locale în procesele democratice, cu atât mai mult cu cât în acest an, Republica Moldova, a preluat pentru prima dată președinția NALAS.

Totodată, în calitatea sa de președinte al delegației Republicii Moldova la CALRCE, Ion Ceban a subliniat despre necesitatea conjugării eforturilor în vederea redresării situației pe domeniile economic și comunitar.

„Pandemia a afectat profund societatea și economiile din întreaga lume, astfel că autoritățile locale se află în prima linie de gestionare a crizei. Iar reieșind din acest context, APL-urile sunt impuse să ia decizii dificile de setare a bugetului de urgență. Prin urmare, recunoașterea de către toți actorii a importanței și rolului administrației publice locale, ca unul dintre cele mai importante și prioritare instrumente pentru consolidarea și dezvoltarea democrației în țară, este fundamentală", a spus Primarul de Chișinău.

Ion Ceban s-a referit, de asemenea, la necesitatea implementării corecte a recomandărilor CALRCE privind situația democrației locale în Republica Moldova și a măsurilor specifice pentru îmbunătățirea situației la capitolul dat. „Proiectul Foii de parcurs privind punerea în aplicare a recomandărilor CALRCE din 2019 este pregătit, coordonat cu toate părțile implicate, astfel că documentul urmează a fi semnat de cele 3 părți: Guvernul plenipotențiar, Consiliul Europei și CALM", a mai declarat Primarul.

Edilul a mulțumit tuturor participanților pentru oportunitatea de a face schimb de opinii și de a împărtăși viziunile Congresului Autorităților Locale din Moldova.