De Ziua Mondială a Sănătății, Primarul General, Ion Ceban a venit cu un mesaj video către chișinăuieni, din preajma Centrului municipal de vaccinare

   2523

Primarul General, Ion Ceban, a venit astăzi cu un mesaj pentru chișinăuieni, de Ziua Mondială a Sănătății, rostit sugestiv din preajma Centrului municipal de vaccinare. Timp de 6 zile de la deschidere, în cadrul instituției au fost imunizate împotriva COVID-19 peste 2000 de cadre didactice din școlile și grădinițele din capitală, din totalul de 12 mii de profesori și educatori.

Ion Ceban a ținut să remarce că acum un an, municipalitatea era în proces de creare a centrelor COVID. „Acum suntem într-o altă etapă și sper că datorită acestui Centru, dar și a efortului comun al medicilor, al autorităților centrale și locale, odată cu vaccinarea populației situația pandemică va fi depășită".

Edilul și-a exprimat speranța că în continuare procesul de imunizare va fi unul mai dinamic, deoarece astfel copiii s-ar putea reîntoarce în sălile de clasă.

Primarul de Chișinău, care s-a confruntat recent cu infecția COVID-19, de rând cu zeci de angajați ai municipalității și cu miile de concetățeni, a realizat mai mult ca oricând, în ultimul an, că SĂNĂTATEA este cel mai prețios dar. „Mă închin în fața medicilor. Apreciez munca, efortul și dedicația de care dau dovadă zilnic cadrele medicale, pentru ca oamenii din comunitate să fie bine și să fie salvate vieți. Doctorii sunt eroii zilelor noastre", a mai ținut să remarce Ion Ceban.

În prezent, în municipiul Chișinău activează 17 spitale și asociații medicale teritoriale, cu centre ale medicilor de familie. De asemenea, în suburbii sunt 14 centre de sănătate.

Tematica Zilei Mondiale a Sănătății din anul 2021 este „Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă".