„Pentru Viață. Pentru Sănătate” - campanie de informare privind măsurile de protecție antiCOVID

   2820

Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate inițiază Campania de informare „Pentru Viață. Pentru Sănătate", în cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 - Mannheim - Chișinău - Cernăuți".

Campania are drept scop informarea populației municipiului Chișinău privind măsurile de protecție împotriva COVID-19 și promovarea responsabilității colective în vederea reducerii riscului de infectare și efectele negative ale COVID-19.

Prin intermediul acestei inițiative, municipalitatea va intensifica acțiunile de informare a cetățenilor privind respectarea normelor sanitare și de distanțare impuse de autorități, precum și de creștere a stocurilor de echipamente medicale și consumabile pentru acordarea asistenței medicale urgente.

Campania „Pentru Viață. Pentru Sănătate" din cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 - Mannheim - Chișinău - Cernăuți, este implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency, Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Proiectul se desfășoară în perioada: 22 septembrie 2020 - 30 iunie 2021.

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău este una alarmantă, iar prognozele specialiștilor nu sunt optimiste, deoarece numărul de persoane infectate este într-o permanentă creștere.

Pe toată durata pandemiei, municipalitatea, împreună cu instituțiile responsabile de gestionare a crizei COVID-19, cu lucrătorii din sistemul medical și social, au fost în prima linie. Toate eforturile comune, de dotare, suport și asistență a instituțiilor medicale, au făcut posibil ca să fie salvate multe vieți omenești.