Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la București

   2831

Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la București, România, organizată de Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova, în cadrul Conceptului de City Manager și impactul acestuia în APL.

Joi, edilul capitalei a avut o întrevedere cu membrii Asociației Municipiilor din România, unde a discutat cu primarii orașelor de peste Prut despre proiecte, programe, probleme și soluții, pentru dezvoltarea comunităților din mediul urban. 

Ion Ceban a avut o primă întrevedere cu primarul Sectorului 4, din București, Daniel Băluță. Cei doi edili au discutat despre proiectele pe care le realizează în prezent Primăria Sectorului 4, despre programele sociale, economice, dar și digitalizarea serviciilor Smart Sity.

Primarul general a menționat că Bucureștiul lucrează deja de câțiva ani la dezvoltarea conceptului de Smart City, astfel că experiența lor este utilă pentru Chișinău, în contextul în care municipalitatea a lansat deja toate aceste procese. 

Potrivit edilului, o echipă de specialiști din cadrul Primăriei Sectorului 4 va veni la Chișinău în curând, pentru a împărtăși din experiența lor. „Practicile altor orașe, sectoare, dar și schimbul de bune practici este binevenit oricând. Avem multe idei, astfel că preluarea din experiența colegilor noștri  va avea impact pozitiv pentru locuitorii urbei". 

Pe parcursul zilei, Ion Ceban are programate mai multe întrevederi cu primari, reprezentanți și specialiști ai Administrației Locale de la București. Vizita este organizată de Congresul Autorităților Publice Locale din Republica Moldova (CALM)  în cadrul Conceptului de City Manager și impactul lui în Administrația Publică Locală.