Locuitorii orașului pot solicita conectarea agentului termic

   2646

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Consilierul primarului general, Tudor Gîrbu, a precizat că, de regulă, conectarea întregului fond locativ la agentul termic are loc atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C. Totuși, locuitorii orașului care se confruntă cu disconfort termic în locuințe și sunt conectați la rețeaua termică centralizată, pot solicita conectarea, în regim de vară, prin cereri adresate către gestionarul fondului locativ.

În prezent, la sursa centralizată de încălzire sunt conectate 12 blocuri de locuințe, o instituție de învățământ și 2 agenți economici.

În altă ordine de idei, menționăm că Primăria continuă livrarea lemnelor de foc către familiile social-defavorizate din municipiu.

De asemenea, regiile: Locativ-comunală și „Exdrupo" evaluează cantitățile de material antiderapant rămas în stocuri de anul trecut pentru a decide efectuarea de achiziții noi la capitolul dat.