Întrevederea Primarului general al Capitalei cu Preşedintele Parlamentului

   2505

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a avut miercuri o întrevedere cu Președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi.

Cei doi oficiali au discutat despre subiectele de actualitate pentru municipalitate, inclusiv creșterea gradului de securizare și amenajare a spațiilor publice, gestionarea eficientă a deșeurilor, dar şi necesitatea modificării unor proiecte de lege care vor responsabiliza proprietarii de imobile în ceea ce privește amenajarea și întreținerea spaţiilor și teritoriilor adiacente.

Ion Ceban a menţionat că în parteneriat cu Parlamentul, municipalitatea intenționează să amenajeze locuri de parcare în garajul instituției. ,,În acest scop se propune a fi oferite Primăriei capitalei, 3 etaje din cele 5. Speakerul, Zinaida Grecianîi a menționat că solicitarea noastră va fi discutată la Biroul Permanent al Parlamentului. La fel, am comunicat că în scurt timp vom avea un concept cu privire la amenajarea parcărilor cu plată în toată zona centrală a urbei. Contăm pe deschiderea de care dă dovadă Legislativul în realizarea obiectivelor stabilite de APL Chișinău", a menționat edilul capitalei.

E de menționat că Primăria municipiului Chişinău pregăteşte mai multe iniţiative legislative care urmează a fi propuse spre discuţii publice, iar ulterior spre aprobare Parlamentului.