Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale specializate pentru combaterea poleiului

   1594

Primăria municipiului Chișinău informează despre situaţia în oraş la ora 09:00, ca urmare a condiţiilor meteo.

La această oră, pe străzile din capitală se circulă în condiții de iarnă, iar la linie au fost emise 321 troleibuze şi 106 autobuze. Drumurile din capitală sunt practicabile.

Transportul electric circulă pe toate rutele conform programului, inclusiv spre suburbii. Cât privește autobuzele, acestea circulă conform programului.

Serviciile de profil, în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare, sunt pregătite să intervină pentru depășirea situațiilor problematice apărute. 

Pe parcursul nopții trecute, ÎM Regia „Exdrupo" a lucrat cu 37 de autospeciale, la curățarea zăpezii și împrăștiere de antiderapant. Pe parcursul nopții, drumarii au presărat 247 tone de antiderapant și 4, 5 tone de sare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a activat noaptea cu 31 de utilaje cu perie și lamă, pe trotuare și la trecerile de pietoni. De la ora 04:00, Regia lucrează cu 12 utilaje cu perie și sărărițe, precum și la presărarea materialului antiderapant pe trotuare. 

De asemenea, de la ora 06:00, 400 de muncitori intervin la combaterea poleiului în curțile de blocuri, pe trotuare și trecerile de pietoni. Același gen de lucrări sunt îndeplinite și de către angajații Agenției de Gestionare a Spațiilor Verzi pe trotuarele din parcuri și scuaruri.

În scopul evitării situațiilor problematice de circulație cauzate de condițiile meteo, municipalitatea recomandă conducătorilor auto să ocolească drumurile în pantă, în special, străzile: Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.