• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Întrevederea Primarului general al capitalei, Ion Ceban, cu Ambasadorii Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong și a Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer

Întrevederea Primarului general al capitalei, Ion Ceban, cu Ambasadorii Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong și a Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer

   2394

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, i-a primit în vizită pe Ambasadorii Republicii Populare Chineze și Republicii Turcia, acreditați în Republica Moldova.

În cadrul primei întrevederi, diplomatul chinez a ținut să-l felicite pe Ion Ceban cu prilejul învestirii sale în funcție, asigurându-l totodată, de o cooperare bilaterală, bazată pe diferite proiecte de dezvoltare.

La rândul său, primarul general, Ion Ceban, a menționat despre importanța colaborării cu toate statele, astfel, ca Chișinăul să devină un oraș modern, având în vedere că municipiul dispune de potențial investițional, care, spre regret, nu a fost pus în valoare. „Chișinăul are nevoie de ajutor și de parteneriate pentru modernizarea parcurilor, dezvoltarea infrastructurii, reabilitarea clădirilor istorice, precum și de implementarea proiectelor economice și sociale”, mai spus edilul capitalei.

Ion Ceban a comunicat oficialului chinez și despre perspectiva de digitalizare a serviciilor Primăriei, inițiativa respectivă fiind propusă spre implementare pe parcursul anului viitor.

În context, Ambasadorul Chinei, Zhang Yinghong a reiterat deschidere și a specificat că țara sa are intenția de a colabora cu Primăria Chișinău, iar în scurt timp va veni cu proiecte concrete, care ar putea fi realizate în capitală.

La cea de-a doua întâlnire, cu Ambasadorul Republicii Turcia, Halil Gürol  Sökmensüer, primarul general a primit felicitări cu ocazia învestirii sale în funcție. Cei doi oficiali, au ținut să precizeze despre realizările obținute, în baza bunelor relații de colaborare, stabilite pe următoarele domenii: comerț, educație, precum și anumite proiecte sociale și de asistență.

În cadrul dialogului cu diplomatul turc, Ion Ceban a ținut să menționeze că Chișinăul este dispus să continue colaborarea și pe alte domenii de dezvoltare, care să aibă la bază parteneriate investiționale.

De asemenea, Ambasadorul Turciei, a reconfirmat deschiderea pentru o mai bună colaborare pentru viitor, cu noua administrație a Primăriei Chișinău. „Sunt plăcut surprins că în ultima perioadă, tot mai mult văd deschiderea din partea tuturor țărilor și dorința lor de a colabora cu Primăria Chișinău”.