Finalizarea Proiectului de reabilitare a zonei pietonale în perimetrul a 4 străzi din nucleul istoric al capitalei

   3224

Primăria municipiului Chișinău informează că proiectul privind reabilitarea zonei pietonale și iluminarea edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor: Maria Cebotari - str. Alexei Șciusev - str. Sfatul Țării - str. Mihail Kogălniceanu a fost finalizat, iar inaugurarea este prevăzută pentru data de 14 octombrie 2019, de Hramul orașului Chișinău.

Implementarea proiectului a avut ca scop readucerea cartierului din centrul istoric al urbei la imaginea de odinioară, precum și oferirea unui spațiu modern de recreere oamenilor care trec prin preajmă.

Inițiativa privind reamenajare a zonei pietonale în perimetrul a 4 străzi din centrul istoric al capitalei aparține Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor, iar proiectul de execuție a fost elaborat de către SRL „Urban Life Projects".

În perioada de referință au fost executate lucrări de infrastructură: amenajarea trotuarelor (circa 2800 m²), instalarea iluminatului nocturn decorativ (39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale pe întreg perimetrul), mobilier urban, precum și rampe pentru persoane cu mobilitate redusă, în prejma trecerilor pietonale, pavaj tactil. De asemenea, fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu, 82 a fost iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat).

Lucrările s-au desfășurat în perioada: iulie - septembrie, a.c. și au costat cca 3 milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019.