Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zilele Chișinăului la Viena – o sărbătoare a culturii și tradițiilor moldovenești în capitala Austriei

   3379

Primăria Municipiului Chișinău organizează pe 23 iunie 2023, Zilele Chișinăului la Viena, un proiect de promovare a culturii și tradițiilor moldovenești.

Evenimentul va avea loc în sala de concerte Das-MuTh - Konzertsall din parcul Augartenspitz, începând cu ora 19:00, iar pe scenă vor evolua artiști consacrați și colective muzicale din Republica Moldova, precum: Maestrul Eugen Doga, formația „Brio Sonores”, Orchestra Municipală de Cameră „Camerata Chișinău”, soprana Natalia Tanasiiciuc, instrumentiștii Vitalie și Cătălin Advahov.

Pe lângă programul muzical-artistic, un alt obiectiv al proiectului este promovarea schimbului de idei și dialogul între diaspora moldovenească și autoritățile publice locale ale Chișinăului.

În acest sens, reprezentanții Primăriei Chișinău vor fi prezenți la eveniment pentru a asculta preocupările și opiniile cetățenilor și pentru a oferi informații despre proiectele și programele municipalității: Programul de suport pentru tineri și migranți și Suportul pentru crearea afacerilor, dar și despre alte subiecte de interes pentru conaționalii noștri plecați în Austria.

Astfel de inițiative ale Primăriei Chișinău vin să susțină  diaspora moldovenească și să mențină dialogul cu comunitățile moldovenești din întreaga lume. Acestea reprezintă, de asemenea, un prilej de a celebra unitatea și spiritul național, indiferent de locul în care unde s-au stabilit sau muncesc cetățenii noștri.