Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în săptămâna 20-26 martie 2023

   975

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 20-26 martie 2023, drumarii din capitală au intervenit în sectoarele orașului și în suburbii, cu diverse lucrări de întreținere a străzilor.

Astfel, angajații ÎM Regia „Exdrupo” au executat lucrări masive de frezare a părții carosabile pe străzile Ion Neculce, Braniștii și Dumitru Rîșcanu, pe o suprafață totală de 5 mii m², care urmează a fi asfaltată în perioada următoare.

Pe bd. Renașterii Naționale, bd. Mircea cel Bătrân și la rondul din intersecția străzilor Visterniceni și Calea Moșilor au continuat acțiunile de montare a bordurilor și amenajare a trotuarelor în pietriș.

De asemenea, s-a intervenit la reparația și la curățarea sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 127 de elemente ale canalizării pluviale.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au continuat lucrările de înnoire a marcajelor la trecerile pietonale, prioritar în zona instituțiilor de învățământ, fiind aplicat marcaj în 18 locații din Capitală, pe o suprafață de peste 228 m².

Totodată, au fost montate 61 de indicatoare rutiere noi, iar alte 18 unități au fost supuse lucrărilor de mentenanță.

O atenție sporită este acordată și lucrărilor de salubrizare a străzilor și a elementelor de drum, fiind curățate de nămol, gunoaie și praf 27 de străzi, precum și 6 pasaje subterane. La fel, au  fost spălate parapetele de protecție pe o lungime de circa 7 mii metri lineari, pe străzile Ismail, Hâncești, Grădina Botanică, Dacia, Mihail Sadoveanu, N. Milescu Spătaru și Bucovina, dar și deliniatoarele de pe străzile Uzinelor, Lunca Bâcului și Voluntarilor. 

În același timp, pe 58 de străzi din toate sectoarele orașului au fost executate lucrări de spălare a carosabilului.