Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 15-21 aprilie 2024

   270

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 15 - 21 aprilie 2024, drumarii din capitală au continuat lucrările de plombare a gropilor de pe partea carosabilă, cu asfalt fierbinte, în vederea lichidării situațiilor de avariere, pe arterele principale din capitală.

Astfel, s-a intervenit prin plombări pe o suprafață totală de circa 2000m², iar alți circa 1000 m² au fost pregătiți pentru asfaltare, prin lucrări de frezare.

În același timp, s-a lucrat la amenajarea în pietriș și beton asfaltic suprimat a acostamentului pe strada Drumul Băcioiului, dar și a accesului de pe str. Nicolae Sulac. Totodată, pe str. Colina Pușkin, au continuat lucrările de amenajare a bordurilor la partea carosabilă.

Pe aspectul întreținerii canalizării pluviale s-a intervenit activ la curățarea de frunze și gunoaie a peste 350 de guri de captare, iar alte peste 50 de elemente ale sistemului pluvial au fost supuse lucrărilor de reparație.

De rând cu aceste lucrări, au avut loc și acțiuni de salubrizare a străzilor principale și secundare din oraș, fiind efectuate peste 40 de curse de evacuare a gunoiului.

Pentru sporirea siguranței la trafic, în săptămâna precedentă au continuat lucrările de înnoire a marcajului rutier longitudinal, transversal și cel de orientare.

Astfel, au fost aplicate marcaje pe o suprafață totală de peste 3300 m². De asemenea, au fost reparate 64 de indicatoare rutiere, în toate sectoarele orașului